Рівненський обласний народний тижневик
Заснований Уласом Самчуком у 1941 році,
відновлений Василем Червонієм у 1991 році
четвер
11
липня
Випуск
№ 1428 2019 рік
…І забудеться срамотня
Давняя година,
І оживе добра слава,
Слава України!

Тарас ШЕВЧЕНКО

Інші статті випуска

Партнери

За Україну!

Христос Воскрес! Воскресне Україна! [Випуск № 1421]

У ці дні небо і земля, ангели і люди проголошують на весь всесвіт найповніший вияв істини: Христос воскрес! Силу цього привітання відчуває кожен із нас, від наймолодшого до найстаршого, відповідаючи: воістину, насправді, дійсно Христос воскрес!

Ми, українці, як народ, часто відчуваємо на собі вбивчу силу неправди. У нас крали і далі крадуть правду про наше минуле. Нам накидали і далі накидають фальшиві ідеології, щоб зруйнувати наше сьогодення. Нас обманювали і далі обдурюють у час передвиборчих перегонів, щоб украсти наше майбутнє. Війна, яку веде наш народ, насправді є війною з нічим іншим, як із неправдою, брехнею та всім, до чого вона призводить у житті людини і суспільства, у міждержавних відносинах і в самому існуванні світової спільноти.

Ось чому таким важливим для нас є благовіст у день Пасхи: Христос воістину воскрес! Наука нашого Господа і Вчителя є для нас світилом і дороговказом. Адже боротьба з неправдою починається в глибині людського серця.

Живімо, отже, у світлі Воскреслого, перед яким жодна темрява і неправда не можуть встоятися. Вірмо в Христову істину і служімо правді в усіх сферах людського життя - і Україна, її народ будуть непереможні. Усяке діло, що збудоване на брехні, завалиться, як це колись сталося з комуністичною імперією зла. Будуймо нашу державу на істині та правді, хоч би якою гіркою і важкою вона нам видавалася. Воскреслий Христос має силу освітити наше життя та воскресити нас до нового майбуття.

Саме сьогодні у світлі справжньої Істини-Христа нам треба пізнавати своє минуле і з довірою до воскреслого Спасителя впорядковувати своє теперішнє. Саме тепер силою Його перемоги над брехнею будуймо своє майбутнє – не примарне, темне чи сумне, а просвітлене і радісне, у повноті життя, яке маємо в Господі.

Дорогі друзі, від усієї душі вітаю вас з величним святом Христового Воскресіння!

Передусім бажаю вам душевного тепла та родинної злагоди, адже у ці дні усі ми прагнемо бути з найріднішими та дарувати їм чудові миті життя. Нехай Великдень буде світлим та радісним, хай сповнює серця добротою та світлом. І нехай все найкраще, що станеться цими днями, надихне вас на нові звершення в ім’я рідних, близьких та нашої рідної України.

У ці світлі дні я щиро вірю у те, що в нашій Україні настане омріяний мир та розквіт. Вірю, що українці пишатимуться своєю державою, яка, продовжуючи свій шлях до європейського майбуття, стане, врешті, заможною та сильною.

Щиро бажаю усім добра та Божої ласки. Христос Воскрес! Воскресне Україна!

Кошовий отаман Українського козацтва „Волинська Січ” Володимир Ковальчук

до статтей...

Стрічка новин

Вся стрічка новин

  Рівненський обласний тижневик „Волинь”
Всі права застережено ©2000 - 2011 рр.